چفیه های بهشتی

گلدون وبلاگی130/رمضان تا برهنگی های مد شده

شنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۲۰ ق.ظ

با توجه به گلدون های متفاوت همه باهم(مرجع وبلاگ های استان سیستان و بلوچستان) معبر چفیه های بهشتی طرح جدیدی برای گلدون های وبلاگی ایجاد نموده و از این پس گلدون های ویژه ای با عنایت به خداوند خدمت بازدید کنندگان ارائه خواهد داد.

پی نوشت:جهت مشاهده گلدون وبلاگی 130تحت عنوان رمضان تا برهنگی های مد شده به ادامه مطلب مراجعه کنید.

زاهدان بلاگ نوشت؛

بارالها! فرصت ده رمضان امسال شب قدر را قدر بدانم  

زاهدان

ماه، ماه بهار قرآن است، ماه شب های قدر است،ماه قشنگ خدا،ماه بخشش و غفران، ماهی که در روزها و شبهایش خدا از همیشه نزدیکتراست.


باز هم پس از یک سال رسیدیم به روزهایی که شاید بوی ریا ازش نمی آید. فقط فقط بوی خدا می آید، صدای ربنا، الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب، صدای موذن، قرآن،بوی افطار، بوی سحری، بوی نیایش، عبادت، اشک، توبه، اطاعت و بوی بندگی می آید.

ماهی که در آن شیطان زنجیر می شود. فقط و فقط بوی خدا می آید. یکی شدن همه و همه برای یکی شدن، دعوت به سفره و مهمانی خدا، مهمانی ای که با مهمانی های دیگر خیلی فرق می کند. گرسنگی زیبا می شود و تشنگی پاداش فراوان دارد.

خدایا ممنونم! که یک بار دیگر اجازه نشستن بر سرسفره خویش و دعوت به این مهمانی را به من عطا فرمودی. نشستن برسر این سفره لیاقت می خواهد.

یارب! خودت دعوت کننده ای و میزبانی؛ میهمانی ناخوانده ام، با دست هایی خالی که دار و ندارش توئی و بس به این مهمانی آمده ام، پذیرایش باش.

بارالها! فرصت ده رمضان امسال شب قدر را قدر بدانم و درک کنم، توفیق ده وقت سحر لحظه دلدادگیم باشد و از لحظه سحر تا افطار تنها ذکرم برای تو باشد، کمکم کن ماه رمضان امسال برای من هم ماه رمضان باشد و 11 ماه باقی مانده رمضانی بمانم.

خدایا در این ماه پر برکت فرج آقا امام زمان (عج) را نزدیک بفرما، همچنین سلامتی رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای را در این ماه بیش از هرحاجتی برای خود از تو خواستاریم.

وبلاگدانش آموز برترنوشت؛

ورزش رمضان سلامت

برتر

با فرا رسیدن ماه رمضان، معمولا" ورزشکاران در خصوص روند برنامه تمرینی و تغذیه در این ماه دچار سردرگمی می شوند. گرم بودن هوا و طولانی بودن حد فاصل سحر تا افطار مقداری شرایط را برای ورزشکاران سخت می کند.

ورزش در ماه رمضان و مسائل تغذیه ای در این ماه
اولین تردید در خصوص تأثیر منفی روزه بر سلامت و فعالیت بدنی ورزشکاران است اما در صورت توجه به مسایل تغذیه‌ای و کاهش شدت تمرینات تأثیر منفی چندانی در فعالیت‌های ورزشی افراد مبتدی نمی گذارد، اما ورزشکاران حرفه ای باید بیشتر به نکات تغذیه ای توجه داشته باشند و توصیه می کنیم، چنانچه مایل به روزه گرفتن هستند، حتما" با متخصص تغذیه نیز مشورت کنند.

چه زمانی در ماه رمضان مناسب ورزش است؟
با توجه به اینکه خیلی از ورزشکاران به دلیل افت آمادگی بدنی نمی‌توانند در ماه رمضان ورزش را کنار بگذارند، بنابراین توصیه می‌شود که چنانچه ورزش سنگین و طولانی مدت است، در فاصله سحر تا افطار از انجام فعالیت های بدنی و ورزش خودداری و فعالیت ها را به بعد از صرف افطار موکول کنند.

کم آبی بدن یکی دیگر از موارد نگران کننده برای ورزشکاران است، خصوصا" آن های که فعالیت هوازی دارند.کم آبی می‌تواند توان بدنی ورزشکار را تا ۱۹٪ بکاهد و اگر هوا گرم باشد، کم آبی بدن می‌تواند زندگی‌ ورزشکار را هم به خطر بیندازد.

پس اگر در نظر دارید قبل از افطار و طول روز تمرین کنید، تمرینات هوازی را انجام ندهید تا با تعریق آب زیادی از بدن خارج نشود، سعی کنید، برنامه تمرینی را با چند دقیقه تمرین سبک خلاصه کنید. اگر هم می خواهید بعد از افطار تمرین کنید، از آنجایی که فاصله بین غذا خوردن و ورزش کردن، بدن فرصت هضم غذا را پیدا کرده و خون به راحتی در عضلات ورزشکاران جریان می یابد، بهترین حالت دو تا سه ساعت بعد از افطار است.

تعداد جلسات تمرین را کم کنید
بهتر است، فعالیت های ورزشی را یک روز در میان انجام دهید تا ضمن انجام استراحت کافی،‌ فرصت مناسبی برای بازسازی منابع انرژی برای بدن فراهم شود. همچنین فعالیت های بدنی و ورزش در حین روزه داری و در طول روز نباید بیش از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول بکشد و اگر ورزش در آب و هوای گرم و زیر تابش اشعه خورشید باشد،‌ مدت زمان آن از این مقدار هم کمتر توصیه می شود. همچنین به دلیل گرم بودن هوا بهتر است، فعالیت ورزشی شما در محیط باز و زیر تابش نور خورشید انجام نشود.

اگر قبل از افطار تمرین می کنید
در صورتی که مجبور به فعالیت قبل از افطار بودید، باید تمرین با افطار حداقل یک تا دو ساعت فاصله داشته باشد و برای جلوگیری از کاهش فشار خون، سرگیجه، سردرد و تهوع که در شرایط بی‌غذایی پس از تمرین حادث می‌شود، لازم است، فعالیت با شدت سبک و متوسط انجام دهید و برای انجام مسابقات مهم در ماه رمضان با متخصص تغذیه مشورت کنید.

تغذیه ورزشکاران در ماه رمضان
تغذیه ورزشکاران در ایام ماه رمضان از موضوعات دغدغه برانگیز است. به طوری که باید پوشش تغذیه ای مناسبی در این ایام بخصوص در زمان تمرینات داشته باشند، در غیر این صورت ذخایر گلیکوژن بدنشان با مشکل مواجهه خواهد شد. نیازهای ورزشی که برای اکثر ورزشکاران وجود دارد، بیشتر در مواد قندی و کربوهیدرات‌ها است که مقدار ذخیره آن‌ها در بدن محدود است و به دلیل اینکه مغز انسان تنها مواد قندی مصرف می‌کند، ممکن است ورزشکار با کمبود مواد قندی در بدن مواجه شود.

به همین دلیل امکان دارد کمبود قند در بدن باعث بروز مشکلاتی از قبیل افت فشار خون شود که ورزشکاران روزه‌دار می‌توانند با مصرف غذاهای انرژی زای قندی و کربوهیدرات‌ مانند ماکارونی، سیب زمینی در هنگام سحر مانع مشکلات ناشی از کمبود مواد قندی شوند.

همچنین مصرف مواد غذایی دیر هضم باعث می شود فرد دیرتر احساس گرسنگی کند، حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد سبوس دار، برنج با پوست و مواد غذایی حاوی پروتئین از جمله غذاهای دیر هضم به حساب می آید. همچنین میوه‌های متنوع و انواع مغزهای کم نمک از جمله پسته، بادام، فندق و گردو مواد مناسبی برای جبران کمبود انرژی ورزشکاران روزه دار در فاصله زمانی افطار تا خواب هستند.

کم آبی بدن, تغذیه در ماه رمضان

برای پیشگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه رمضان، از انجام ورزش سنگین اجتناب کنید.

تغذیه ورزشکاران در افطار
مواد غذای افطار بهتر است سبک باشد تا به معده فشاری وارد نشود و همچنین پرکالری و سریع هضم باشد، چرا که لازم است قند به سرعت جذب شود و انرژی تولید کند. مواد غذای مانند شیر، خرما، عسل، کشمش، توت خشک، انجیرخشک در این دسته قرار می گیرند که باعث می شوند، کمبود قند بدن را جبران کنند. همچنین انرژی فرد برای ورزش حفظ می شود و آسیبی‌ به ورزشکار وارد نمی شود.آب میوه‌هایی چون پرتقال، لیمو و هویج نیز توصیه می شود، زیرا باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.

ورزشکاران باید توجه کنند که در هنگام افطار از مصرف زولبیا و بامیه به مقدار زیاد پرهیز کنند، چرا که در صورت مصرف زیاد آن ها، انسولین خون بالا رفته و قند به سرعت جذب سلول‌ها می‌شود؛ در نتیجه انسولین بالا مانده و قند خون همچنان پایین است و یک احساس ضعف یا گرسنگی شدید به افراد دست می‌دهد. چون کاهش قند خون در شرایط روزه ‌داری به ویژه در نیمه دوم روز، بروز می‌کند. رعایت موارد فوق از سوی ورزشکاران حرفه‌ای و عادی ضروری است.

به تأمین آب مورد نیاز بدن توجه کنید
کم ‌آبی،کاهش حجم‌ خون و مایعات از جمله اثرات روزه ‌داری بر بدن ورزشکار و یا دیگر افراد است، ورزشکارن روزه دار برای جلوگیری از مشکلات کم‌آبی، بی‌حالی و سستی بدن، اختلال در تنظیم درجه حرارت بدن، جلوگیری از غلیظ شدن خون و کاهش اکسیژن رسانی مغز و عضلات در سحر و افطار، آب و مایعات مصرف کنند.

توصیه می شود در حد فاصل افطار تا سحر ۸ تا ۱۲ لیوان آب مصرف شود. همانطور که گفته شد، کم آبی می‌تواند، توان بدنی ورزشکار را تا ۱۹ درصد بکاهد و اگر هوا گرم باشد، کم آبی بدن می‌تواند زندگی‌ ورزشکار را هم به خطر بیندازد.

در شرایط آب و هوایی معتدل میزان آب مورد نیاز برای بدن غیر ورزشکاران ۲/۵ لیتر آب است که باید از مواد مصرفی به بدن وارد کرد. ورزشکاران به دلیل فعالیتی که دارند و تعریق زیادی که در بدن آن‌ها به دلیل تمرین وجود دارد، با مصرف آب یا مایعات شیرین به جز چای در سحر و هنگام افطار، مشکلی از این بابت نخواهند داشت.

مصرف زیاد نمک، دفع مایعات و اسید فولیک از بدن را می توان از عوامل تشنگی عنوان کرد، با داشتن یک رژیم متعادل و صحیح نمک کافی به بدن ورزشکاران می‌رسد و نیازی به استفاده از نمک اضافی نیست.توصیه می شود، ورزشکاران به مصرف آب و آبمیوه تازه توجه داشته باشند و از مصرف مواد غذایی که باعث از دست رفتن آب بدن از راه ادرار می‌شود، خودداری کنند. در این بین کافئین یکی از مهمترین این مواد است که در قهوه و چای وجود دارد.

فعالیت ورزشی سنگین برای روزه دارن نوجوان
متخصصان تغذیه به نوجوانانی که معمولا" پرتحرک هستند، توصیه می‌کنند، برای پیشگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه مبارک رمضان، از انجام حرکات ورزشی سنگین اجتناب کنند. فعالیت زیاد نوجوانان روزه‌دار در ماه رمضان، منجر به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز است که می‌تواند زمینه‌ساز سوء تغذیه خفیف یا شدید شود. بهترین ورزش در طول ماه رمضان شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است، چرا که از گرفتگی عضلات و بروز یبوست نیز پیشگیری می‌کند.

وبلاگدانش آموز برترنوشت؛

خلاقیت یک معلم هنرمند در دل 175 صدف

معلم هنرمند استان سیستان و بلوچستان به نیت 175 غواص شهید زیارت عاشورا را در قلب 175 صدف حکاکی نمود.
رمضان نورا معلم هنرمند استان سیستان و بلوچستان که تا کنون ۲۶ اثر وی ثبت گنیس شده است در یک اقدام هنرمندانه دیگر به نیت ۱۷۵ غواص شهید عملیات کربلای ۴ که با دستان بسته به شهادت رسیده و زنده به گور شدند اقدام به ساخت بزرگترین مدال شجاعت و افتخار را با ۱۷۵ صدف حکاکی شده با زیارت عاشورا نمود.

وی این کار خود را به به سردار سید‌ محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح هدیه نمود.

IMG-20150623-WA0006

 

IMG-20150623-WA0004

 

IMG-20150623-WA0009

 

IMG-20150623-WA0000

 

وبلاگ زاهدان بلاگ نوشت:

شک کن اگر...

شک کن اگر...

 بـه انـسـان بـودنـت شـک کـن اگـر مـسـتـضـعـفـی را دیـدی ولـی از نـــان امــروزت بـه او چـــیـزی نـبـخـشـیـدی، شـک کـن اگـر قاری قـرآنـی ولـی در درک آیاتـش دچـار شــک و تــردیـدی، شـک کـن اگـر گـفـتـی خــدا تـرسـی ولـی از تــرس امـوالـت تـمــام شــب را بیدار ماندی نـخـوابــیــدی، شـک کـن اگـر هـر سالـه در حـجـی، ولـی از حـال هـمـنـوعـت ســوالـی هــم نـپـرسـیـدی!

تاکنون شده، سرسفره هنگامی که همه چیز مهیاست و شروع به خوردن می کنید به یاد کسانی بیفتید که فقط نان خشک سر سفره می گذارند و بازهم خدایشان را شکر می کنند، در ایام مبارک ماه رمضان هنگام افطار که سفره هایمان را رنگین تزیین می کنیم کمی آن سوتر، کودکانی هستند که نیازمندند. یادمان باشد ممکن است در همسایگی ما کودکانی باشند که دستان پدرانشان خالی است و این نیاز شاید در کودکان یتیم بیشتر باشد.

مولایمان علی (ع) می دانست این کودکان چه زندگی سختی دارند. بر این اساس زندگی اش را کاملا به صورتی که متوجه نشوند وقف آنان کرد. کاش ما نیز بتوانیم تنها گوشه ای از مشکلات این افراد را کم کنیم.

وبلاگ مرجع سیستان نوشت:

ماه رمضان در سیستان...

ماه رمضان در سیستان

ماه مبارک رمضان در خطه‌ای که بر اساس تاریخ قدمتش به حدود 10 هزار سال می‌رسد، آیین‌ها، آداب‌ها و رسوم فراوانی دارد.

بر اساس کتاب تاریخ سیستان آیین‌های رمضان در این منطقه تاریخی غنی دارد و مردم این منطقه در صدر اسلام به دلیل برخورداری از رصد‌خانه با رصد ستاره‌ها به راحتی از حلول ماه مبارک‌ رمضان با خبر می‌شدند و یک ماه را روزه‌داری می‌کردند. ماه مهمانی خدا که می‌رسد سیستانی‌ها از چند روز قبل به استقبال آن می‌روند به طوری که در سراسر این خطه خروش مردم را در غبار‌روبی از مساجد‌، نذور و حضور بر سر خاک اموات می‌بینیم.

برخی از سیستانی‌ها در روزهای پایانی ماه شعبان نان محلی و کلوچه محلی خرمایی را برای یک ماه مصرف خود آماده می‌کنند که در ماه مبارک تنها به راز و نیاز با معبود خویش مشغول باشند.

زیباسازی‌، غبارروبی مساجد، اهدای فرش به مکان‌های مذهبی، کمک به نیازمندان و دادن خیرات از جمله برنامه‌های پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در سیستان است. همچنین بیشتر مردم سعی می‌کنند با جامه‌های نو و تمیز به استقبال این ماه بروند تا ظاهر و باطن را پاک نگه دارند.

رمضان





سحرخوانی؛ آیین هزارساله

سحر خوانی ‌از دیگر سنت‌های مهم و ماندگار منطقه سیستان است که جلوه‌ای زیبا به ماه مهمانی خدا در این خطه از ایران داده است. در آیین سحرخوانی با توجه به رشد تکنولوژوی و وجود وسایل سمعی بصری باز هم فریاد ریش‌سفیدان سیستانی شنیده می‌شود. در این آیین بزرگان منطقه یک ساعت قبل از اذان صبح بر بالای بلندترین منطقه روستا می‌روند و با ضربه زدن به دهلی خاص و با خواندن اشعار دینی و عرفانی مردم را از خواب بیدار می‌کنند. پس از آنکه مردم بیدار شدند با ذکر سروده‌ای خاص به استقبال اذان صبح می‌روند تا این‌که موقع اذان صبح آن را با صدایی بلند به مردم اعلام می‌کنند.
سحرخوانی

بر اساس برخی از روایت‌های موجود، آیین سحرخوانی و رمضان‌خوانی بیش از یک هزار سال پیش یعنی از اوایل اسلام، نزد ساکنان سیستان مرسوم بوده است. بیشتر روایت‌ها که در تاریخ ماندگار این خطه بر جای مانده است نشان دهنده آن است که رمضان‌خوانی در ایام نیمه ماه خدا برگزار می‌شود.

در زمان‌های گذشته تعدادی از جوانان برای کمک به نیازمندان این سنت حسنه را اجرا و در‌آمد حاصل از آن را بین مستمندان تقسیم می‌کردند. برپایی نشست‌های مذهبی، دعا و مراسم ذکر مصیبت اهل بیت (ع) و دوره‌های قرآن از دیگر مراسم مرسوم در بین مردمان منطقه به‌ویژه بانوان سیستانی است.

از دیگر سنت‌های این خطه می‌توان به نذور پس از افطار اشاره کرد که مردمان در حد وسع، قوت خود را با دیگران تقسیم می‌کنند و روزه خود را باز می‌کنند.
درخواست پخش اذان اهل سنت از شبکه هامون توسط دانشجویان بسیجی استان سیستان و بلوچستان
درخواست پخش اذان اهل سنت از شبکه هامون توسط دانشجویان بسیجی استان سیستان و بلوچستان
جلسه هم‌اندیشی میان کردستانی، رئیس سازمان صدا و سیمای استان سیستان و بلوچستان و کیخا مسئول بسیج دانشجویی استان به همراه تعدادی از فعالان فرهنگی و دانشجویی استان سیستان و بلوچستان در تاریخ اول تیر ماه در محل ناحیه بسیج دانشجویی استان برگزار شد.

ابتدای جلسه علیرضا کیخا مسئول بسیج دانشجویی استان ضمن خیر مقدم، گفت: حاضرین در جلسه اعضاء قرارگاه تازه تاسیس شهید زین الدین بسیج دانشجویی که وظیفه آن طراحی عملیات فرهنگی در فضای دانشگاه است، همچنین اعضاء شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان و برخی افراد فرهنگی شهر مانند اعضاء جشنواره مردمی فیلم عمار هستند.

وی افزود: اهمیت این جلسه از آن‌جاست که بالاترین شخصیت رسانه ملی در استان می‌تواند با شناخت ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌های استان آن‌ها را به ظهور برساند.

پس از آن سرگزی دبیر قرارگاه زین الدین بسیج دانشجویی اظهار داشت: دید ما به مجموعه صدا و سیما، به عنوان مجموعه انقلابی است، رسانه ملی باید دارای شجاعت برای دفاع از مردم باشد و در این جهت مطالبه‌گرانه عمل کند.



سپس سخنگو مسئول کمیته محتوا جشنواره مردمی فیلم عمار استان عنوان کرد: استان سیستان و بلوچستان به لحاظ فرهنگی و مذهبی بسیار متکثر است و حدود ۱۴ سال از تاسیس‌ شبکه هامون می‌گذرد، با توجه به این تنوع در استان رویکرد شبکه هامون دارای تعادل لازم نبوده است، البته اخیرا به سمت افزایش تعادل در این مسیر پیش رفته است.

بختیاری مسئول سازندگی بسیج دانشجویی استان، گفت: با توجه به فصل گرما و سختی فعالیت در این استان بسیاری از مردم و ریش سفیدان علاقه مند حضور اردوهای جهادی در سطح استان هستند و در این زمینه تماس های زیادی گرفته می‌شود.

پس از آن خواجه درگی عضو قرارگاه زین الدین بسیج دانشجویی گفت: هدف جلسه آشنایی با ظرفیت‌های بسیج دانشجویی و نحوه تعامل با صدا و سیما است، بسیج دانشجویی در دانشگاه نقش پدرانه و بزرگتری دلسوز دارد از این جهت در تمام عرصه‌های علمی بیشترین آشنایی را به فضای دانشگاه دارد، بسیج دانشجویی اقیانوسی از نیرو و فکر است.

وی افزود: محلی که می‌توان تعامل داشت با صدا و سیما با توجه به حضور بسیج دانشجویی در سراسر استان، سوژه یابی و ایده پردازی است، این توان وجود دارد تا بسیج دانشجویی و صدا و سیما در خلا‌ءها و جاهایی که مجموعه های دیگر جرات حضور ندارند وارد شوند.

خواجه درگی عنوان کرد: پیشنهاد جدی و مهم ما در این جلسه پخش اذان اهل سنت از شبکه هامون و صدا و سیمای استان است و بسیج دانشجویی در این جهت پیشگام و درخواست کننده است تا اذان اهل سنت از صدا و سیمای استان پخش شود.



مصطفی بزی با اشاره به اهمیت خود باوری در هر جامعه‌ای گفت: یکی از مشکلات استان ما اعتماد به نفس پایین و عدم خودباوری است، برای رفع این مشکل پیشنهاد می‌شود درباره مفاخر و شخصیت‌های برتر استان مستند‌هایی ساخته شود.

بعد از پایان صحبت‌های تشکل‌ها، کردستانی مسئول سازمان صدا و سیمای استان اظهار داشت: حضور در این استان باعث شد فارغ از نتیجه، برای انجام امور بیشترین توان را بگذاریم، رویکرد من این است که هر کسی بخواهد برای مردم استان کاری انجام دهد ما هم با او همکاری خواهیم کرد و به جریان سیاسی و فکریش کاری نداریم، هرکس بخواهد در حوزه وحدت و اخوت قدم بردار من بدون در نظر گرفتن موضوعات سیاسی و غیره کاملا در رکابش خواهم بود.

مسئول صدا و سیمای استان گفت: صدا و سیما همان‌قدر که در حوزه سیستان فعالیت کرده است در حوزه بلوچستان هم فعالیت داشته و شاید در بلوچستان بیش از سیستان کار کرده که آن هم بی دلیل نبوده است.

کردستانی تصریح کرد: باید ابتدا برنامه های تولیدی یک رسانه را دید و بعد آن را نقد کرد و در این زمینه من کاملا از تولیدات رسانه ملی در استان دفاع می‌کنم، یکی از امتیازات صدا و سیما این است که یک مامن انقلابی و اسلامی است و به همین دلیل وقتی دقیق‌تر نگاه می‌کنیم شما هم خیلی از انتقاد هایتان را پس می‌گیرید و من هم خیلی از آن‌ها را می‌پذیرم.

در پایان علیرضا کیخا مسئول بسیج دانشجویی استان گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری در زمینه اخوت اسلامی و همچنین اهمیت موضوعات مذهبی در سیستان و بلوچستان، بنا بر درخواست دانشجویان بسیجی یکی از مصوبات این جلسه همفکری، انجام پیگیری‌های لازم برای پخش اذان اهل سنت از شبکه استانی هامون توسط سازمان بسیج دانشجویی استان است.
دیابتی ها و ماه رمضان...
دیابتی ها و ماه رمضان
دیابت(بیماری قند) که امروزه در جوامع جهانی و نیز در کشور ما شیوع زیادی یافته است،جزء موارد ممنوعیت کامل روزه داری نیست بلکه بسته به حالات مختلف و وضعیت بیمار و صلاحدید پزشک، فرد میتواند برای روزه گرفتن یا نگرفتن تصمیم بگیرد.

به طور کلی می توان گفت که بیماران دیابتیکه قند خونشان به خوبی تحت کنترل است و مبتلا به بیماریهای دیگر نیستند و به عبارت دیگر دیابت موجب صدمه به کلیه ها،چشمها،قلب و دیگراعضایشان نشده است و نیز بیمارانی که انسولین مصرف نمیکنند میتوانند روزه بگیرند.آنچه که باید بیماران دیابتی به آن توجه داشته باشند این است که روزه داری را نباید معادل رژیم غذایی برای کاهش قند دانست و ضرورت دارد که بیماران دیابتی اصول صحیح روزه داری و رژیم دائم خود را دراین ماه نیز رعایت نمایند.آنها نباید کالری دریافتی خود را در این ماه افزایش دهند وهمچنین باید مصرف قندها و مواد شیرین مثل زولبیا وبامیه رامحدود نمایند.

کنترل قند خون و مصرف دارو

بهترین حالت این است که بیماران دیابتی که روزه میگیرند به وسیله گلوکومتر قند خونشان را پیش از افطار،2 ساعت پس از افطار و نیز پیش از سحری اندازه بگیرند.در صورتی که قندخون فرد دیابتی 2 ساعت پس از افطاربالای250 بود شب بعد باید 20 درصد از میزان کالری خود را در زمان افطار کم کند. در مورد سحرهم اگر قند خون پیش ازسحر بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتربود باید20 درصد ازمیزان کالری دریافتی در زمان سحرکم شود، اما اگر قند خون بیمار قبل ازسحربیش از 350 میلی گرم در دسی لیتر بود بهتر است اصلاً روزه نگیرد.در مورد مصرف قرصهای پایین آورنده قند خون توصیه میشود که قرصهای مصرفی صبح و ظهر همزمان هنگام افطار و قرصهای مصرفی شبانه پیش از سحرمصرف شود.



مهمترین وخطرناک ترین عارضه ای که بیماران دیابتی را در زمان روزه داری تهدید می کند افت شدید قند خون درطی روز (هیپوگلسیمی) است. این وضعیت خطرناک که باعلائمی چون عرق کردن، احساس گیجی، تپش قلب ، لرزش بدن، تاری دید، بی حالی و در نهایت بیهوش شدن مشخص میشود، درصورتی که بلافاصله با مصرف مواد قندی درمان نشود میتواند منجربه اغماء وحتی مرگ بیمارشود.نکته مهم این است که در افرادی که دچار هیپوگلیسمی مکرر میشوند ممکن است نخستین علامت کاهش سطح هوشیاری واغماباشد.بیماران دیابتی که قصد روزه گرفتن دارند باید حتما به پزشک معالج شان مراجعه و نام داروهایی را که مصرف میکنند به او بگویند، زیرا برخی از این داروها که نیمه عمر طولانی داشته و مدت زیادی دربدن میمانند، میتوانند خطر افت قندخون(هیپوگلیسمی) را افزایش دهند.ازجمله این داروها میتوان به قرص گلی بنکلامید اشاره نمود.درچنین مواردی ممکن است پزشک متخصص اقدام به تعویض داروی مصرفی نموده و داروی دیگری راکه مناسب تراست جایگزین نماید.

افراد دیابتی بهتر است در موارد زیر روزه نگیرند :
بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند بهتراست روزه نگیرند، مگر کسانی که میزان انسولین مصرفی آنها زیاد نبوده و طی روز دچارافت قند خون نمیشوند.
بیماران دیابتی که سحری نخورده اند بهتراست درآن روز، روزه نگیرند.
بیمارانی که به هردلیل قندخونشان پیش ازسحربیشتراز350 میلی گرم دردسی لیترباشد بهتراست که اصلا روزه نگیرند.
بیماران دیابتی که به نحوی دچارعوارض مزمن دیابت برکلیه ها،مغز، قلب، چشمها، دستها وپاها وسایر ارگانهای بدن شده اند هر چند ممکن است دچارمشکل حادی نشوند ولی برای پیشگیری ازپیشرفت عوارض مزمن بهتراست بدون مشورت پزشک متخصص روزه نگیرند.
خدایا هدایتم کن زیرا میدانم گمراهی چه بلای خطرناکی ست
خدایا هدایتم کن زیرا میدانم گمراهی چه بلای خطرناکی ست
خدایا هدایتم کن زیرا میدانم گمراهی چه بلای خطرناکی ست .

خدایا هدایتم کن که ظلم نکنم ، زیرا میدانم که ظلم چه گناه نابخشودنی است

خدایا نگذار دروغ بگویم ، زیرا دروغ ظلم کثیفی است

خدایا محتاجم نکن که تهمت به کسی بزنم ، زیرا تهمت خیانت ظالمانه ای است

خدایا ارشادم کن که بی انصافی نکنم ، زیرا کسی که انصاف ندارد شرف ندارد

خدایا راهنمایم باش تا حق کسی را ضایع نکنم ،

که بی احترامی به یک خدایا همانا کفر خدای بزرگ است

خدایا خسته شده ام ، پیر شده ام ، دل شکسته ام ،

ناامیدم و دیگر آرزویی ندارم.احساس می کنم که

این دنیا دیگر جای من نیست ، با همه وداع می کنم و می خواهم با خدای خود تنها باشم

خدایا ،خدایا! به سوی تو می آیم ، از عالم و عالمیان می گریزم ،

تو مرا در جوار رحمتت سکنی ده

ای همیشه حاضر در میان ما !با طراوت بهار دیدمت

با شمیم انتظار بوییدمت و با دلی بی قرارجوییدمت !!








ای چشم بینای خدا! تو حاضری در جای جای زندگانی ما در لحظه لحظه زیستن ما



نفس کشیدن نشستن ما برخاستن ما …



در هر پگاه و نگاه ما و در ژرفای نماز و نیاز ما!
اندر حکایت ما در زمان افطار و سحر
اندر حکایت ما در زمان افطار و سحر

1

 

1
 وبلاگ چفیه های بهشتی نوشت:
باکلاسی با مچ های عریان/پوستر مد های امروزی
مد های امروزی

بار دیگر شاهد لباس هایی از سوی جبهه مخالف فرهنگ اسلامی هستیم که با نشر آن ها در فضای مجازی بسیاری از هم وطنان ما نیز به آن ها روی آورده و مورد استفاده قرار می دهند.

شلوار هایی که امروزه ساپورت نام دارند اکنون به گونه ای روان شناسان طرح لباس فرهنگ بیگانه طراحی کرده که چشم هزارن نفر را به سوی خود سوق داده است.

شلوار هایی که دیگررفته رفته کوتاه تر می شوند و پیامبرگرامی نوید عذاب های اخروی آن را در روایات به بندگان خداوند داده است.

نمایش ودانلود در سایز اصلی (کلیک کنید)

پوستر مد های امروزی

دانلود سایز بزرگ تصویری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی